کد خبر 229213
۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰
حضور هشت دهکده زیبای ایران در سازمان جهانی گردشگری

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت:هشت روستای کشور برای انتخاب بهترین دهکده‌های گردشگری در رقابت سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) حضور دارند.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، اشکان جعفرکریمی روز یکشنبه با اعلام این خبر گفت: برنامه بهترین دهکده‌های گردشگری به عنوان بخشی از برنامه‌های توسعه‌ای سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۱ با هدف تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه، راه‌اندازی شد.

جعفرکریمی اشاره کرد: بهترین دهکده‌های گردشگری، نمونه‌های برجسته‌ای از مقاصد گردشگری روستایی با دارایی‌های فرهنگی و طبیعی است که ارزش‌ها، محصولات و سبک زندگی مبتنی بر روستا و جامعه را حفظ و ترویج می‌کند و تعهد آشکاری به نوآوری و پایداری در همه جنبه‌های آن دارد.

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: در راستای همکاری با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، روستاهای شناسایی شده و واجد شرایط و منطبق با شاخص‌ها و استانداردهای سازمان جهانی گردشگری به عنوان روستاهای هدف قرار گرفته که بر این اساس، روستای کندوان استان آذربایجان شرقی در سال ۲۰۲۳ در طرح انتخاب بهترین دهکده‌های برتر از سوی سازمان جهانی گردشگری به عنوان نخستین روستای ایران ثبت جهانی شد.

وی افزود: در سال ۲۰۲۴ نیز به منظور بررسی، شناسایی و معرفی روستاهای واجد شرایط به سازمان جهانی گردشگری، اقدامات مشترکی بین سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از طریق واحدهای ذی‌ربط استانی آغاز گردیده است که بر این اساس روستاهای ابیانه استان اصفهان، بیشه استان لرستان، اصفهک استان خراسان جنوبی، قلعه بالا استان سمنان، پالنگان استان کردستان، میمند استان کرمان، کندلوس استان مازندران و فهرج استان یزد به عنوان 8 روستای واجد شرایط انتخاب شدند.

وی خاطرنشان کرد: پس از تهیه مستندات و ارائه مدارک لازم از سوی استان‌ها، جلسه‌ای به منظور بررسی، جمع‌بندی و اعلام نواقص موارد به صورت مجازی و از طریق ویدئو کنفرانس با مدیران‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان‌های مذکور برگزار و نکات قابل توجه به استان‌ها اعلام گردید.

جعفرکریمی در ادامه افزود: با توجه به اهمیت موضوع و فرصت به‌وجود آمده جهت معرفی فرهنگ ایرانی – اسلامی، جاذبه‌های طبیعی و تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری روستاهای ایران، ضرورت دارد شوراهای اسلامی و دهیاران روستاهای ذی‌ربط به عنوان ارکان مدیریت‌های محلی، همکاری مؤثری را با ادارات‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان‌ها جهت تهیه وتکمیل مستندات لازم داشته باشند تا در فرصت باقی مانده فرآیند مربوط به بارگذاری مدارک در سایت سازمان جهانی گردشگری صورت پذیرد.

وی اظهار امیدواری کرد که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی و خارج و معرفی قابلیت‌ها و فرصت‌های روستاهای گردشگری از طریق فضای مجازی، اقدامات مؤثری در زمینه توسعه گردشگری، رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و تنوع‌بخشی به مشاغل روستایی صورت پذیرد.

وی اضافه کرد: در صورت تأیید مراحل داوری و تعیین روستاهای مذکور به عنوان بهترین دهکده‌های گردشگری، لازم است اقدامات اجرایی برای تحقق موارد مندرج در ضوابط مربوطه در روستاهای منتخب اجرایی شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha